Συχνές Ερωτήσεις

skillybot Γειά σας! Είμαι ο Skilly, ο βοηθός σας που σας δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams και να οργανώσετε την εικονική σας τάξη!

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για δημιουργία/διαγραφή λογαριασμού στο Office 365;

Εκπαιδευτικοί

Για να υποβάλετε αίτηση για δημιουργία/διαγραφή λογαριασμού στο Office365, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ) και μέσω του ΣΕΠ να υποβάλετε την αίτησή σας. Στο ΣΕΠ μπορείτε να εγγραφείτε εφόσον είστε υπό καθεστώς μόνιμου / συμβασιούχου / αντικαταστάτη ή με αγορά υπηρεσιών εκπαιδευτικού και έχετε πάρει αριθμό μητρώου από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Η πρόσβαση εκπαιδευτικών απασχολούμενων στα ΚΙΕ διέπετε από διαφορετικές διαδικασίες για σκοπούς πρόσβασης στην πλατφόρμα O365.

Δημιουργία λογαριασμού στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ):

Εγγραφή/Πρόσβαση στο ΣΕΠ:

Η εγγραφή/πρόσβαση στο ΣΕΠ γίνεται είτε από την ιστοσελίδα του ΣΕΠ στη διεύθυνση https://sep.dias.ac.cy είτε από τις ιστοσελίδες των τριών διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας: κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ΣΕΠ .

Για σκοπούς εγγραφής επιλέγετε το πλήκτρο «Εγγραφή»:Για σκοπούς πρόσβασης καταχωρίστε τα στοιχεία πρόσβασής σας

όνομα χρήστη (username)
κωδικό πρόσβασης (password)

στα αντίστοιχα πεδία και ακολούθως να κάνετε κλικ στο κουμπί «Είσοδος στο σύστημα».

Στο σύνδεσμο «Οδηγίες Χρήσης» θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για χρήση της πλατφόρμας ΣΕΠ.

1. Απόκτηση λογαριασμού Office 365:

Εάν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στο ΣΕΠ, είστε έτοιμοι για να αποκτήσετε λογαριασμό στο Office 365.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο ΣΕΠ δείτε πιο πάνω το σημείο "Δημιουργία λογαριασμού στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ)".

Αίτηση για Δημιουργία Λογαριασμού στο Office 365 – Opt in:

Αφού συνδεθείτε στο σύστημα ΣΕΠ, κάτω από το μενού Συμπλήρωση Αιτήσεων, επιλέξετε «Δημιουργία/Διαγραφή Λογαριασμού στο Office 365».Θα εμφανιστούν οι ΟΡΟΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OFFICE365 (DISCLAIMER) τους οποίους προτρέπεστε να διαβάσετε και να αποδεχθείτε.Για την αποδοχή των όρων, επιλέξετε το κουτάκι «Αποδέχομαι τους όρους για τη δημιουργία λογαριασμού στο Office 365» στο κάτω μέρος της οθόνης, και κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Υποβολή αίτησης για Δημιουργία Λογαριασμού στο Office 365» θα παρουσιαστεί μήνυμα ότι η αίτησή σας έχει παραληφθεί και ότι μπορείτε να κάνετε λήψη του πακέτου εφαρμογών γραφείου Office 365 ProPlus.

Ο λογαριασμός σας στο Office 365 θα ενεργοποιηθεί μετά παρέλευση 15 λεπτών, εφόσον συγχρονιστούν οι δύο πλατφόρμες, ΣΕΠ - Office 365, και ενημερωθεί η δεύτερη για τα στοιχεία πρόσβασής σας.

Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Office 365 είστε έτοιμοι να κάνετε λήψη του πακέτου εφαρμογών γραφείου Office 365 ProPlus.

Αίτηση για Διαγραφή Λογαριασμού στο Office 365 – Opt Out:

Εάν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Office 365, αυτό θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ΣΕΠ, μενού Συμπλήρωση Αιτήσεων, επιλέγοντας «Δημιουργία/Διαγραφή Λογαριασμού στο Office 365». Στο κάτω μέρος της οθόνης που θα εμφανιστεί, θα υπάρχει κουμπί για δυνατότητα διαγραφής του λογαριασμού στο Office 365, όπως φαίνεται ακολούθως:Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί, θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα για επιβεβαίωση της επιλογή σας για διαγραφή του λογαριασμού στο Office 365.Αν επιλέξετε «Ναι», ο λογαριασμός σας στο Office 365 θα διαγραφεί αμέσως. Αν επιλέξετε «Όχι» η διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού σας στο Office 365 θα ακυρωθεί.

Στο ακόλουθο οπτικογραφημένο υλικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραπάνω διαδικασίες:


Μαθητές

Απόκτηση λογαριασμού Office 365:

Σημείωση: Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε λογαριασμό ως μαθητής/τρια στην πλατφόρμα Office 365 θα πρέπει να έχετε τη συγκατάθεση του γονέα/κηδεμόνα σας.

Παρακαλώ όπως παραλάβετε το έντυπο «Γραπτή συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα» από τη Διεύθυνση του σχολείου σας και το παραδώσετε συμπληρωμένο με όλα τα έγκυρα στοιχεία που απαιτούνται σ’ αυτό.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα

Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε λογαριασμό ως μαθητής/τρια στην πλατφόρμα Office 365 θα πρέπει να έχετε τη συγκατάθεση του γονέα/κηδεμόνα σας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Έντυπο συγκατάθεσης

Παρακαλώ όπως παραλάβετε το έντυπο «Γραπτή συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα» από τη Διεύθυνση του σχολείου σας και το παραδώσετε συμπληρωμένο με όλα τα έγκυρα στοιχεία που απαιτούνται σ’ αυτό και υπογραμμένο από τον γονέα ή κηδεμόνα σας.

ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ / ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ: Με την παράδοση του εντύπου, σωστά συμπληρωμένου, θα παραλάβετε το όνομα χρήστη σε μορφή «Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.» και τον προσωρινό κωδικό πρόσβασής σας. Ο προσωρινός κωδικός πρόσβασης που θα σας δοθεί θα πρέπει να αλλάξει κατά την πρώτη φορά πρόσβασης σας στην πλατφόρμα Ο365.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αποκαλύπτετε ή δημοσιεύετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε άλλα άτομα. Υπάρχει κίνδυνος κακόβουλης χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων.

Πού μπορώ να πραγματοποιήσω είσοδο στο Office 365;

(α) Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο http://office365.schools.ac.cy/ και επιλέξτε , ή

(β) Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο portal.office.com.

Και στις δύο περιπτώσεις θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγουόπου θα καταχωρίσετε τα στοιχεία πρόσβασής σας.

Σημειώνεται ότι για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Office 365 θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ως όνομα χρήστη το όνομα χρήστη που έχετε στο ΣΕΠ ακολουθούμενο από το @te.schools.ac.cy και ως κωδικό (password) τον κωδικό που χρησιμοποιείτε στο ΣΕΠ.Θα ακολουθήσει η διαδικασία για διπλή επιβεβαίωση κωδικών ως επιπρόσθετη ασφάλεια:Για περισσότερες λεπτομέρειες , συμβουλευθείτε την εγκύκλιο ypp11018 στο μενού Ενημέρωση, στον ιστότοπο του OFFICE365.

Πληκτρολογήστε Next και επιλέξετε μία από τις τρεις προσφερόμενες διαδικασίες επιβεβαίωσης κωδικού:

 1. Κινητό τηλέφωνο: αποστολή κωδικού μέσω μηνύματος, κωδικός μέσω τηλεφωνικής κλήσης
 2. Σταθερό τηλέφωνο χώρου εργασίας: κωδικός μέσω τηλεφωνικής κλήσης
 3. Εφαρμογή αυθεντικοποίησης: κατεβάστε εφαρμογή αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας στο κινητό σας τηλέφωνο, στην οποία θα λαμβάνετε ενημερώσεις ή κωδικό για επιβεβαίωση των στοιχείων σας.


ΠΡΟΣΟΧΗ:

(α) Επιλέξετε διαδικασία που να σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας είτε στο χώρο εργασίας είτε στον προσωπικό σας χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας.

(β) Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα για τη διπλή επιβεβαίωση των κωδικών πρόσβασης σας, όπως:
 • Μη πρόσβαση στο συγκεκριμένο σταθερό τηλέφωνο
 • Διαγραφή εφαρμογής αυθεντικοποίησης από το κινητό σας

Τότε θα πρέπει να καλέσετε τον διαχειριστή της πλατφόρμας Ο365 για επαναφορά της διαδικασίας και επιλογή νέας. Για το σκοπό αυτό, επισκεφθείτε τον ιστοχώρο http://office365.schools.ac.cy , επιλέξετε το μενού «Επικοινωνία» και ενημερωθείτε για τους τρόπους πρόσβασης στον διαχειριστή.

Τι γίνεται αν ο κωδικός πρόσβασης μου δεν λειτουργεί και πρέπει να τον επαναφέρω;

Εκπαιδευτικοί

Η ανάκτηση / επαναφορά κωδικού πρόσβασης στο Ο365 μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μέσω της πλατφόρμας του ΣΕΠ.

Μέσω των σημείων πρόσβασης που αναγράφονται στην παράγραφο 1. Εγγραφή/Πρόσβαση στο ΣΕΠ, όταν εμφανιστούν τα πεδία για καταχώριση των προσωπικών σας στοιχείων πρόσβασης, καταχωρίστε το

όνομα χρήστη (username)

και επιλέξετε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον Κωδικό Πρόσβασης». Θα σας σταλεί άμεσα μήνυμα με σύνδεσμο για ανανέωση του κωδικού πρόσβασης σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε ορίσει στην πλατφόρμα ΣΕΠ.

Μετά την ανανέωση/επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, αναμένετε 15 λεπτά για τον συγχρονισμό μεταξύ της πλατφόρμας του ΣΕΠ και της πλατφόρμας του Ο365 και δοκιμάστε την πρόσβαση στην τελευταία.

Μαθητές

Πρόσβαση στο Office 365:

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ – ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:

Ανοίξτε ένα φυλλομετρητή (browser) στον ΗΥ, ταμπλέτα ή κινητό τηλέφωνο. Στο πεδίο που αναγράφεται μία διαδικτυακή διεύθυνση (url), πληκτρολογήστε aka.ms/ssprsetup και πατήστε Enter.Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται καταχωρίστε τους κωδικούς που σας έχει δώσει το σχολείο:

Ακολουθώντας τα βήματα, θα κληθείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης που σας έχει δοθεί, με ένα δικό σας κωδικό, λαμβάνοντας, με προσοχή, υπόψη τα πιο κάτω χαρακτηριστικά, ώστε να έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης:
 1. εξαψήφιο
 2. χρησιμοποιώντας σύμβολα,
 3. κεφαλαία,
 4. πεζά και
 5. αριθμούς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης σάς προστατεύει από κακόβουλη παραβίαση του λογαριασμού σας στο Ο365.

Θα ακολουθήσει επιλογή της διαδικασίας αυθεντικοποίησης χρήστη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ / ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Αφού έχετε καταχωρίσει το λογαριασμό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, θα ακολουθήσει διαδικασία επιβεβαίωσης χρήστη με στόχο:

(α) τη διπλή επιβεβαίωση κωδικών ως επιπρόσθετη ασφάλεια (αυθεντικοποίηση χρήστη)

και

(β) τη δυνατότητα ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης από τον ίδιο το χρήστη.

Διαδικασία Επιβεβαίωσης Χρήστη – Αυθεντικοποίηση

Η διαδικασία παρέχει τρεις επιλογές για να πετύχετε τα πιο πάνω:
 1. καταχώριση αριθμού τηλεφώνου, σταθερού ή κινητού
  • στο κινητό λαμβάνετε μήνυμα με 6ψήφιο κωδικό αριθμό
  • στο κινητό ή σταθερό λαμβάνετε τηλεφωνική κλήση που αναφέρει τον 6ψήφιο κωδικό αριθμό

  Ο αριθμός θα πρέπει να καταχωρηθεί στο πλαίσιο διαλόγου πρόσβασης Ο365.
 2. 2. καταχώριση ηλεκτρονικής διεύθυνσης
  • λαμβάνεται ηλεκτρονικό μήνυμα με 6ψήφιο κωδικό αριθμό

 3. Ο αριθμός θα πρέπει να καταχωρηθεί στο πλαίσιο διαλόγου κατά τη διαδικασία πρόσβασης στο λογαριασμό Ο365.

 4. 3. καταχώριση απαντήσεων σε ερωτήσεις ασφαλείας.
  • Καταχωρούνται απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που υποβάλλονται από την πλατφόρμα
Η επιλογή διαδικασίας αυθεντικοποίησης χρήστη θα γίνει μόνο την πρώτη φορά που θα έχετε πρόσβαση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδικασία αυθεντικοποίησης χρήστη θα σας παρέχει και τη δυνατότητα να ανακτήσετε από μόνοι σας των κωδικό πρόσβασης σας σε περίπτωση που θα τον ξεχάσετε.

Σε επόμενες προσπάθειες πρόσβασης στο λογαριασμό σας, απλώς θα εκτελείτε τη διαδικασία που επιλέξατε ως το δεύτερο στάδιο επιβεβαίωσης χρήστη, δηλ. στην περίπτωση που έχετε επιλέξει κωδικό στο κινητό, θα
 • Καταχωρείτε λογαριασμό χρήστη
 • Καταχωρείτε κωδικό πρόσβασης
 • Καταχωρείτε 6ψήφιο κωδικό που σας έχει σταλεί με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
(α) Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο http://office365.schools.ac.cy και επιλέξτε ή

(β) Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο portal.office.com ή

(γ) Μεταβείτε στην ιστοσελίδα https://login.microsoftonline.com

Και στις τρεις περιπτώσεις θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγουόπου θα καταχωρίσετε τα στοιχεία πρόσβασής σας, και θα ακολουθήσετε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης χρήστη που καθορίσατε κατά την πρώτη σας πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης – Μαθητές/τριες:

Για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σας, στο πλαίσιο διαλόγου πρόσβασης
 • καταχωρίστε λογαριασμό χρήστη
 • επιλέξετε Forgot my password
και ακολουθήστε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης χρήστη που καθορίσατε κατά την πρώτη σας πρόσβαση στην πλατφόρμα Ο365.

Σε περίπτωση που ορίσατε διαδικασία ανάκτησης κωδικού, θα πρέπει να αποταθείτε στον υπεύθυνο του Ο365, που έχει ορίσει το σχολείο σας, ή τη γραμματεία και να τους ενημερώσετε για το όνομα χρήστη σας. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος Ο365 ή η γραμματεία αποστέλλει μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου σας και ενημερώνει τους λειτουργούς για το όνομα χρήστη και την πρόθεση σας για ανάκτηση του κωδικού. Ο νέος προσωρινός κωδικός θα σταλεί στο επίσημο email του σχολείου σας και μπορείτε να ενημερωθείτε από την γραμματεία του σχολείου σας. Χρησιμοποιώντας τον κωδικό για πρώτη φορά θα σας ζητηθεί να τον αντικαταστήσετε με βάση τα πρότυπα που σας δόθηκαν στις οδηγίες.

Πώς μπορώ να κάνω εγκατάσταση του Office 365 στον υπολογιστή μου;

Εκπαιδευτικοί/Μαθητές/τριες

 • Εισέλθετε στον λογαριασμό σας Office 365, μέσω του ιστότοπου: http://office365.schools.ac.cy
 • Επιλέξτε «Settings» (πάνω δεξιά).

 • Επιλέξτε «Office 365 settings»</strong>. • Επιλέξτε «Software». • Επιλέξτε το κουμπί «Install and manage software» για να εγκαταστήσετε το Office, η προεπιλεγμένη επιλογή είναι 32-bit. Εάν ο υπολογιστής σας έχει λειτουργικό σύστημα (Windows) 64-bit, μπορείτε να επιλέξετε το 64-bit Office επιλέγοντας «advanced» κάτω από τα «Versions» και στην συνέχεια επιλέγοντας το «64-bit». • Επιλέξτε «Run or Save». • Η εγκατάσταση του Office 365 θα ξεκινήσει.

Ένα βίντεο θα σας παρουσιάσει τις διάφορες δυνατότητες και χαρακτηριστικά του Office 365 ProPlus. Καθώς το βίντεο παίζει η εγκατάσταση συνεχίζεται κανονικά μέχρι το Office 365 εγκατασταθεί πλήρως. Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, παρακαλείστε να μην αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο και να μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας.

Τι είναι το OneDrive for Business και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Untitled Document

Εκπαιδευτικοί/Μαθητές/τριες

Αίτηση για Διαγραφή Λογαριασμού στο Office 365 – Opt Out:

Εάν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Office 365, αυτό θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ΣΕΠ, μενού Συμπλήρωση Αιτήσεων, επιλέγοντας «Δημιουργία/Διαγραφή Λογαριασμού στο Office 365». Στο κάτω μέρος της οθόνης που θα εμφανιστεί, θα υπάρχει κουμπί για δυνατότητα διαγραφής του λογαριασμού στο Office 365, όπως φαίνεται ακολούθως:Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί, θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα για επιβεβαίωση της επιλογή σας για διαγραφή του λογαριασμού στο Office 365.Αν επιλέξετε «Ναι», ο λογαριασμός σας στο Office 365 θα διαγραφεί αμέσως. Αν επιλέξετε «Όχι» η διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού σας στο Office 365 θα ακυρωθεί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο οπτικογραφημένο υλικό για τις παραπάνω διαδικασιών.Το OneDrive for Business είναι ένα εργαλείο για αποθήκευση και κοινή χρήση των αρχείων εργασίας σας μέσω της πλατφόρμας Office 365.

Σημείωση: Το OneDrive for Business είναι διαφορετικό από το OneDrive, το οποίο προορίζεται για προσωπικό χώρο αποθήκευσης.

1. Πρόσβαση στο OneDrive for Business

H πρόσβαση στο OneDrive for Business pπραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας Office 365, επιλέγοντας το εικονίδιο και στη συνέχεια επιλέξετε OneDrive.

Με την απόκτηση λογαριασμού Office 365 θα λάβετε 1 TB διαθέσιμο χώρο στο cloud για το OneDrive for Business.

Όλα τα αρχεία που αποθηκεύετε στο OneDrive for Business είναι ιδιωτικά, εκτός και αν αποφασίσετε να τα θέσετε σε κοινή χρήση.

Μπορείτε για παράδειγμα να θέσετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο με όλους τους χρήστες, τοποθετώντας το στο φάκελο «Κοινή χρήση με όλους». Μπορείτε, επίσης, να κάνετε κοινή χρήση αρχείων με καθορισμένους χρήστες, είτε μαθητές είτε εκπαιδευτικούς.Συγχρονισμός του OneDrive for Business με τον υπολογιστή σας

Η εφαρμογή συγχρονισμού του OneDrive for Business σας επιτρέπει να συγχρονίσετε τα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στο χώρο που έχετε διαθέσιμο στο cloud του OneDrive for Business με τον τοπικό υπολογιστή σας. Η διαδικασία συγχρονισμού είναι διαθέσιμη με το Office 365 Pro Plus. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμη η λήψη και εγκατάσταση της διαδικασίας συγχρονισμού του OneDrive for Business, χωρίς την εγκατάσταση του Office 365 Pro Plus στην ιστοσελίδα https://support.microsoft.com/en-us/kb/2903984.

Για το συγχρονισμό του OneDrive for Business, πραγματοποιήστε είσοδο στο Office 365 και επιλέξτε OneDrive, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Συγχρονισμός.Θα βρείτε τα συγχρονισμένα αρχεία σας στην περιοχή «Αγαπημένα» («Favorites») της εφαρμογής «Εξερεύνηση Αρχείων» («File Explorer») στο φάκελο OneDrive - "σχολείο".Μπορείτε να εργαστείτε σε αυτά τοπικά, εάν θέλετε, και οι αλλαγές σας θα συγχρονιστούν αυτόματα με τα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στο χώρο που έχετε διαθέσιμο στο cloud του OneDrive for Business όταν θα είστε συνδεδεμένοι.

Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες στην ιστοσελίδα Συγχρονισμός βιβλιοθηκών του OneDrive.

Σε τι διαφέρει το OneDrive for Business από το OneDrive;

Η Microsoft προσφέρει μια άλλη υπηρεσία αποθήκευσης που ονομάζεται OneDrive. Μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη το OneDrive για την αποθήκευση εγγράφων και άλλου περιεχομένου στο cloud. Αυτή η υπηρεσία είναι διαφορετική από το OneDrive for Business:
 • Το OneDrive είναι ένας ηλεκτρονικός προσωπικός χώρος αποθήκευσης που λαμβάνετε είτε με ένα λογαριασμό Microsoft είτε με το Outlook.com. Χρησιμοποιήστε το OneDrive για να αποθηκεύσετε έγγραφα, φωτογραφίες και άλλα αρχεία στο cloud, να τα μοιραστείτε με φίλους, ακόμη και να συνεργαστείτε σε περιεχόμενο. Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε πώς θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.
 • Το OneDrive for Business είναι ένας χώρος αποθήκευσης στο Internet που προορίζεται για επαγγελματικούς σκοπούς. Μπορεί να υπάρχει κεντρική διαχείριση του OneDrive for Business από το Υπουργείο Παιδείας ή από το σχολείο σας με σκοπό να σας επιτρέπει να κάνετε πιο εύκολα κοινή χρήση και συνεργασία σε έγγραφα εργασίας με τους συναδέλφους σας είτε από το ίδιο σχολείο είτε όχι. Ως εκ τούτου, θα μπορεί να υπάρχει έλεγχος από τους διαχειριστές όσον αφορά το τι ενέργειες μπορείτε να κάνετε στα αρχεία σας.